Zentoo

Sent by Zentoo

If you are searching for floral treasures.
For carefully selected flowers.
Something special.
The freshest ... most exciting varieties.
If you are searching for the finest flowers available.
An inspiring mix of flowers.
If you are searching for tailor-made selections.
Seasonal specials.
Wrapped in a box ... especially for you.
 
You've found it.
We're on it.
 
Sent by Zentoo.
 
Zentoo: Quality Chrysanthemums that excite!

Klik op bovenstaande afbeelding voor de film gemaakt door Flower Factor.

Zentoo is MPS-GAP

Certificering MPS-GAP is de moeite waard

"Toen wij merkten dat de vraag naar duurzame bloemen en planten toenam, zijn wij aan de slag gegaan met certificering. Alle kwekers binnen Zentoo zijn MPS-GAP gecertificeerd en ik ben er trots op dat we nu ook als groep het certificaat hebben. Wij vinden het belangrijk onze klanten te laten zien dat Zentoo synoniem staat voor duurzaam werken."

Milieu zo min mogelijk belasten

"Duurzaamheid is belangrijk voor Zentoo. Daarom eisen wij dat kwekers die bij ons zijn aangesloten het MPS-GAP certificaat hebben. Steeds meer klanten vragen erom, maar wij vinden het ook belangrijk het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarom weren we sinds 2017 middelen die schadelijk zijn voor bijen, de zogenoemde neonicotinoïden. Om dit te bewaken, nemen wij regelmatig gewasmonsters bij de kwekers. Sinds de laatste jaren zien we dat onze kwekers meer en meer op biologische wijzen telen. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Grote klanten hebben een database met kwekers die duurzaam werken. Sinds kort staat Zentoo daar ook in en daar ben ik blij mee. Het is een soort erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid."

Kennis en ervaringen delen

"MPS-GAP is een certificaat voor traceerbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen, milieu, veiligheid en hygiëne. GAP staat voor Good Agricultural Practice. Deze certificeringsstandaard is ontstaan in de groente- en fruitsector en kent zijn oorsprong in Duitsland. Het betekent dat je zo duurzaam mogelijk werkt. Ruim twintig jaar geleden gingen kwekers binnen de Nederlandse sierteelt duurzamer produceren. Toen waren er al kwekers die gewasbeschermingsmiddelen registreerden via MPS. Zentoo wil voorop lopen in duurzaamheid en daar steken we onze nek voor uit. Monitoren en registreren van de gewasbeschermingsmiddelen zijn belangrijk. Het helpt kwekers om de druk van ziekten en plagen laag te houden. De kweker kan vervolgens beslissen of het noodzakelijk is extra biologie in te zetten. Zo kunnen we met elkaar duurzaam werken. We delen ook kennis en ervaringen binnen onze coöperatie en we helpen elkaar moeilijkheden aan te pakken."

Begin op tijd met voorbereiden

"Eerst controleer ik maandelijks of zij voldoen aan de basisprincipes van certificering. Hebben zij bijvoorbeeld de registratie van gewasbeschermingsmiddelen op orde? Hoe gaan zij om met energie en water? Hoe slaan zij meststoffen op? Als kwekers iets moeten aanpassen, gaat het meestal om kleine dingen zoals een oogdouche installeren, de meststoffen opslaan in een afgesloten ruimte of de registratie van gewasbeschermingsmiddelen aanscherpen. Een maand voor de audit loop ik alles nog een keer na. En een week van tevoren nog een keer. Als kwekers willen gaan voor certificering is mijn advies de tijd te nemen voor de voorbereiding, ongeveer een half jaar. Het is zeker de moeite waard, want steeds meer klanten vragen om duurzaam geproduceerde bloemen en planten."

Tekst: Royal FloraHolland

Productcatalogus

De nieuwe Zentoo product catalogus 'Spring Summer edition 2021' is beschikbaar. De catalogus geeft een vernieuwd en prachtig overzicht van de kleurrijke en eye-catching Zentoo collectie. In deze nieuwe catalogus worden o.a. Capriool, Baykal, Pastela Rosé en Abbey Cream uitgelicht.

Tevens geeft deze catalogus een voorproefje van het vernieuwde Zentoo, the Colourful Collective.

De Zentoo product catalogus is te bestellen bij Ronald van den Berg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), maar ook online te bekijken door te klikken op bovenstaande afbeelding.

Florismart

David Ragg from Lansdowne Florist is Zentoo's Grower Ambassador for Florismart. In this video David and Danny van Uffelen from Zentoo tell you more about the impressive Zentoo chrysanthemum nursery.

Click on the image above for the video made by Florismart.

Unicef supporter

Zentoo is supporter van Unicef. Zentoo toont haar betrokkenheid door Unicef te steunen met een vaste bijdrage per jaar. Samen met Unicef wil Zentoo gaan voor een bloeiende toekomst voor de kinderen van deze wereld. Wilt uw bedrijf ook supporter worden van Unicef, klik dan HIER voor meer informatie.

Barry's trots

Zentoo kweker Barry Middelburg vertelt, ter gelegenheid van 50 jaar chrysant met Dümmen Orange EU, vol trots over het familiebedrijf en zijn passie voor chrysanten.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de film gemaakt door Dümmen Orange EU.

Zentoo dealers

Zentoo chrysanten zijn verkrijgbaar bij onze Zentoo dealers.

Hieronder vindt u een lijst met alle Zentoo dealers varierend van exporteurs tot groothandels.

Kees zijn hobby

Naast Barry Middelburg vertelt ook Zentoo kweker Kees van Uffelen vol passie over het familiebedrijf en zijn grootste hobby: chrysanten.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de film gemaakt door Dümmen Orange EU.

Groepslabel

Arjan Dukker: “Certificering MPS-GAP vergroot je kansen op de markt”

Oorspronkelijk was Dukker Chrysanten BV gevestigd in De Lier, maar sinds 2009 is Bleiswijk de thuisbasis. In dat jaar kwam ook Arjan Dukker bij het bedrijf van zijn vader. Zijn vader kweekte - toen nog in De Lier - afwisselend tomaten en herfstchrysanten. Nu ligt de focus van de moderne kwekerij van 3,3 hectare op het jaarrond produceren van chrysanten. Meer dan 9 miljoen takken per jaar. En dat doet het bedrijf op een zo milieubewust mogelijke manier. Sinds 1 april 2018 sloot het bedrijf zich aan bij Zentoo, een kwaliteitsmerk voor chrysanten dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

“Wij merken dat duurzaam geteelde bloemen belangrijker worden. Klanten vragen er steeds vaker om. Wij willen alles wat in onze macht ligt doen om aan de wensen van klanten te voldoen. Toen wij ons bij Zentoo aansloten, hebben wij meteen het MPS-GAP certificaat gehaald. Daarmee kunnen wij aantonen dat we een duurzaam bedrijf zijn.”

Puntjes op de i

“Voor het certificaat MPS-GAP registreren we onze gewasbeschermings­middelen, zorgen we dat alles schoon is, controleren we onze bedrijfsmiddelen regelmatig en onderhouden we ons machinepark jaarlijks. Dat deden we natuurlijk allemaal al, maar nu volgen we de richtlijnen van het certificaat en zorgen we ervoor dat alles echt op tijd gebeurt. Ik denk dat goed georganiseerde bedrijven geen moeite hebben met de registratie. Certificering is een kwestie van de puntjes op de i zetten. Ik ben er trots op dat wij het snel voor elkaar hebben gekregen.”

Goed voor de groep

“Alle aangesloten kwekers binnen Zentoo werken duurzaam en zijn MPS-GAP gecertificeerd. Ik zie dat als extra motivatie. Voorheen was het mijn probleem als ik iets niet goed deed. Als ik nu de spelregels niet naleef, heeft dat consequenties voor alle kwekers binnen Zentoo. We veilen onze chrysanten namelijk op het hoofdnummer van Zentoo en zijn ook gecertificeerd op dat nummer. Ik wil natuurlijk voorkomen dat mijn acties nadelig zijn voor de andere kwekers. Ik wil het goed doen voor de groep.”

Certificering kan veel opleveren

“Ik adviseer kwekers die ook het MPS-GAP certificaat willen halen, zoveel mogelijk te registreren. Dan heb je wat om te laten zien. Ook aan je klanten. Het kost relatief weinig geld en tijd, maar het kan veel opleveren omdat je je kansen op de markt vergroot. Klanten willen steeds vaker weten hoe je bloemen kweekt en welke middelen je gebruikt. Ook worden de eisen vanuit de overheid steeds strenger. Ik vind dat we als Nederlands sierteeltsector voorop moeten blijven lopen, ook met duurzame bloemen en planten. Je hebt weinig te verliezen, dus waarom zou je niet gaan voor certificering?”

Tekst: Royal FloraHolland

Inkijk in de kas

Een kijkje in de kassen van Zentoo. Van stekjes tot mooie kleurrijke bossen Zentoo chrysanten.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de Zentoo film.