Zentoo

Chrysanten voor GGD kanjers

Ruim 3.400 medewerkers van de teststraten van de GGD ontvingen op vrijdag 13 november een boeket chrysanten als blijk van waardering voor hun harde werk tijdens de coronacrisis. Voor hen was het dus allesbehalve een pechdag.

Het kleurrijke boeket chrysanten werd hen aangeboden door Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars. Met dit gebaar wil Chryson de medewerkers bedanken voor hun onuitputtelijke werk tijdens de coronacrisis. De chauffeurs van Lekkerland en VSDV zorgden voor persoonlijke overhandiging van de boeketten op ruim honderd locaties in Nederland.

‘Stay strong’
De chrysant staat bekend om haar sterke karakter en is een symbool voor geluk. Een mooi gebaar naar de medewerkers, vindt ook Jan van Ruyven, voorzitter van Stichting Chryson. “Na het nieuws over agressie en vernieling bij GGD-teststraten, vonden wij het tijd voor een positief tegengeluid. Het afnemen van de coronatesten is een essentieel onderdeel om het virus onder controle te krijgen. Als blijk van waardering voor hun werk, wil Stichting Chryson de GGD-medewerkers daarom een hart onder de riem steken met een prachtig boeket chrysanten, één van de sterkste bloemen ter wereld. Samen staan we sterk tegen corona.”

Terechte pluim voor medewerkers
André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, vindt de verrassingsactie van Stichting Chryson enorm leuk. “Onze mensen zijn al maandenlang in touw om zo snel mogelijk bij zoveel mogelijk mensen een betrouwbare test af te nemen. Zo’n onverwachte blijk van waardering is dan zeer welkom.”

Stichting Chryson is het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenkwekers en de veredelaars Armada, Deliflor, Dekker Chrysanten, Dümmen Orange, Floritec en Royal van Zanten. Samen voeren zij de campagne Just Chrysanthemum.