Zentoo

Thursd Online Trade Fair

Onlineplatform Thursd houdt tussen 1 en 14 oktober 2020 een internationale online trade fair: de Thursd Online Trade Fair. 45 gerenommeerde bedrijven hebben een online stand gereserveerd. Zo kunnen zij toch internationale aandacht genereren voor hun producten en diensten, nu deelname aan de gebruikelijke fysieke beurzen voor hen dit jaar geen optie is.

#TOTF2020
Diverse veredelingsbedrijven, waaronder Dümmen Orange, Royal Van Zanten, Anthura en De Ruiter, schreven zich al snel na de bekendmaking in voor de Thursd Online Trade Fair (#TOTF2020). Ook kwekersgroepen zoals Zentoo, Marginpar, Decorum en Addenda en individuele kwekers zoals Nolina en Gerbera United zijn aanwezig op deze online beurs.

Arnold Wittkamp van Thursd vertelt: “Het mooie van een stand op de TOTF2020 is dat je online heel goed zichtbaar bent. Bedrijven met een online stand krijgen een opvallende plek op de homepagina van Thursd. Die homepagina is onze beursvloer, waar de bezoeker een stand ‘binnenloopt’ door erop te klikken. Standhouders profileren hun bedrijf, producten en diensten in hun online stand. Hun webpagina’s blijven ook na de #TOTF2020 op Thursd zichtbaar en goed vindbaar. Daarbij bieden we opties voor extra publiciteit in onze nieuwsbrieven en op onze sociale kanalen. Ik ben blij dat ook bedrijven zoals MPS, Broekhof en Holex zich inmiddels hebben aangemeld, zodat het voor steeds meer mensen in de bloemenbranche interessant wordt om de #TOTF2020 van Thursd te bezoeken.”

De stand van Zentoo is te bezoeken door te klikken op deze link: Zentoo stand Thursd nr. 25.

De hele wereld volgt Thursd
De verwachting is dat het aantal bezoekers van de website begin oktober een stuk hoger ligt dan daarvoor. De laatste maanden groeit Thursd in bereik elke maand met ongeveer 20%, zowel op de website als via de sociale kanalen. “Tijdens de #TOTF2020 zullen standhouders op de online beurs ook hun eigen netwerk aansporen te gaan kijken naar Thursd”, aldus Arnold Wittkamp. “In deze coronatijd zien we dat online engagement een belangrijke meerwaarde biedt ten opzichte van de bestaande contactmogelijkheden. Thursd loopt hierin voorop met deze online trade fair; het begin van een nieuwe trend.”

OVER THURSD
Thursd (www.thursd.com) is een internationaal online platform/magazine met verhalen van en over bedrijven en personen in de sierteelt. Met deze ‘stories’ verbindt Thursd de keten, vanaf de veredelaar tot aan de consument.

Introductie prachtige Popov

Maandag 14 september is de introductie van Popov op de veilingklok. 

Popov is een dubbelbloemige troschrysant met een mooie dieprode bloemkleur en een stevige tak. De transporteerbaarheid en prestaties op de vaas van deze prachtige rode eye-catcher zijn zeer goed en het vermelden meer dan waard.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid van Popov kunt u contact opnemen met Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Samenwerking Denim Fleur

Denim Fleur en Zentoo intensiveren de samenwerking bij de productie en verkoop van pluischrysanten. Sinds eind 2019 is een deel van de door Denim Fleur geteelde pluischrysanten al beschikbaar voor de (webshop) klanten van Zentoo en is Denim Fleur daarbij leverancier aan Zentoo.

Denim Fleur is gespecialiseerd in de productie en verkoop van pluischrysanten en bekend van het introduceren van nieuwe rassen. Zentoo heeft in de achterliggende jaren een sterke positie opgebouwd in met name het segment troschrysanten en santini.

Denim Fleur en Zentoo hebben op basis van de positieve ervaringen in de samenwerking besloten de geteelde producten volledig onder het Zentoo label op de markt aan te bieden en gezamenlijk verder te werken aan de ambitie van Zentoo om haar marktaandeel in het segment pluischrysanten te versterken. Dennis en Jeroen Immerzeel van Denim Fleur zullen nauw betrokken worden bij de ontwikkeling en uitbouw van het assortiment pluischrysanten.

Met ingang van maandag 17 augustus 2020 zal het navolgende assortiment pluischrysanten van Denim Fleur onder het Zentoo label verkrijgbaar zijn in de Zentoo webshop en op de veilingklok:

• Baltazar
• Baltazar Intense
• Kokos
• Rossano
• Vanya Pink
• Willem Orange

Voor eventuele nadere informatie naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met:

Denim Fleur
• Jeroen Immerzeel: 06-55300622

Zentoo
• Con Kester: 06-14377719 (vragen over assortiment)
• Edwin Steenbergen: 06-28202168 (algemene vragen)

Pixel Snowy nieuw bij Zentoo

Maandag 29 juni introduceert Zentoo santini Pixel Snowy op de veilingen van Naaldwijk en Aalsmeer. 

Met zijn vele kleine bloemen en mooie uitstraling verovert Pixel Snowy direct je hart. Een veelzijdige santini die je een scala aan mogelijkheden biedt om de meest diverse zomerboeketten te maken.

Pixel Snowy is verkrijgbaar via de veilingen. Ook zal Pixel Snowy in kleine aantallen beschikbaar zijn in de Zentoo webshop. Voor meer informatie over aantallen en beschikbaarheid van Pixel Snowy kunt u contact opnemen met Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Frisse Kokos nieuw bij Zentoo

Maandag 22 juni zal Zentoo de nieuwe pluischrysant Kokos introduceren op de veilingen van Naaldwijk en Aalsmeer.

De naam zegt het al. Kokos is een frisse pluischrysant. Het heldere bloemhart geeft een mooie uitstraling. De platte bloemvorm heeft een passende en niet te overheersende sierwaarde in boeketten. Kokos laat zich uitstekend verven en is goed te transporteren.

Deze bijzondere pluischrysant zal elke dag in gelimiteerde aantallen beschikbaar zijn. Kokos wordt aangeboden op water (emmers) als ook in dozen.

Kokos wordt voor Zentoo geleverd door Denim Fleur. Sinds november 2019 is Denim Fleur Zentoo leverancier met Willem Orange, Baltazar, Baltazar Intense en sinds begin 2020 ook leverancier met Rossano. Al deze prachtige pluischrysanten zijn te verkrijgen in de Zentoo webshop.

Voor meer informatie over aantallen en beschikbaarheid van Kokos kunt u contact opnemen met Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Update Zentoo assortiment

Ondanks alle Corona perikelen heeft Zentoo de laatste tijd niet stilgezeten. We hebben enkele nieuwe rassen geïntroduceerd en een aantal soorten heeft het Zentoo assortiment verlaten. We geven u graag een update van de hernieuwde Zentoo collectie.

Begin mei heeft Zentoo haar collectie mogen uitbreiden met een aantal prachtige tros chrysanten: Alamos Yellow, Serenity Salmon, Big Chief en Octo. Alamos Yellow is een prachtig rode troschrysant met gele eindjes aan de bloemlinten en als middelpunt een helder groen hart. Een buitengewone kleurencombinatie die schoonheid brengt in elk arrangement. Serenity Salmon is het nieuwste lid van de Serenity-familie. Deze beauty heeft een extravagante striping op de bloemblaadjes die je florale designs een feestelijke uitstraling geven. Verwelkom de zomer met troschrysant Big Chief. Het vrolijke gele uiterlijk met frisgroen hart neemt je mee naar tropische oorden en laat de zon in elk boeket schijnen. Zentoo's Octo heeft prachtig grote bloemen en is een echt zwaargewicht. Deze eigenschappen maken de variëteit tot een perfect ingrediënt voor elk boeket. Door de romantische kleur van de bloemen is het dé chrysant van dit seizoen. Alamos Yellow, Serenity Salmon, Big Chief en Octo zijn verkrijgbaar op de veilingen van Naaldwijk en Aalsmeer en uiteraard ook in de Zentoo webshop.

Deze week herintroduceert Zentoo de veelkleurige Aurora. Aurora is één van de meest bijzondere chrysanten die er bestaat. Deze bloem heeft eigenlijk drie kleuren: groen, roze en wit! Het is genoemd naar Aurora Borealis, ook wel het Noorderlicht genoemd. Aurora is verkrijgbaar op de veilingklok en uiteraard ook in de Zentoo webshop.

Vanaf deze week is ook Ballerina verkrijgbaar bij Zentoo. Ballerina is alleen verkrijgbaar in de Zentoo webshop.

De komende weken zullen er nog meer introducties bij Zentoo plaatsvinden. Zoals bijvoorbeeld de frisse santini Pixel Snowy en de prachtige Popov.

De laatste weken hebben we ook afscheid genomen van een aantal Zentoo soorten. Van Smiley, Okidoki en Copa zijn eind mei de laatste stelen geveild. Van Chic Cream waren begin juni de laatsten beschikbaar, maar Chic Cream komt na een zomerstop in week 33 terug in het Zentoo assortiment. Ook Baltica Salmon heeft een kleine rustpauze, deze prachtige chrysant komt in week 31 weer terug in de collectie. Pluischrysant Vanya Pink gaat er wat langer tussenuit en zal in het najaar terugkeren bij Zentoo. Van Raisa, Ruby Star, Stresa Purple en Cocoon worden deze week de laatste stelen aangevoerd en geveild.

Abbey, Abbey Yellow en Sorbet Banana, Sorbet Berry en Sorbet Vanilla houden vanaf eind week 26 een korte zomerstop. Begin augustus zullen deze stuk voor stuk bijzondere chrysanten weer terugkeren bij Zentoo. Ook Pizarro gaat er vanaf eind juni even tussenuit om in het najaar weer beschikbaar te zijn in onze diverse Zentoo collectie.

Met het hernieuwde assortiment staat Zentoo, zoals u gewend bent, voor u klaar en gaan we ervanuit dat we u zo volledig mogelijk kunnen bedienen. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u zich wenden tot Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Buitengewoon: Alamos Yellow

De eerste Alamos Yellow zijn gebost bij Zentoo. Op dinsdag 5 mei wordt deze opvallend gekleurde chrysant geïntroduceerd op de klok. In eerste instantie zullen er ca. 15.000 stelen per week voor de klok komen.

Een prachtig rode troschrysant met gele eindjes aan de bloemlinten en als middelpunt een helder groen hart. Een buitengewone kleurencombinatie die schoonheid brengt in elk arrangement.

Alamos Yellow is verkrijgbaar op de veilingen van Naaldwijk en Aalsmeer en uiteraard ook in de Zentoo webshop.

Foto: Deliflor Chrysanten

Sierteelt actie: Let Hope Bloom

Een boeket voor diegenen die vanwege het Covid-19 virus niet naar buiten kunnen, maar ook niet bezocht mogen worden door familie en vrienden.

Een boeket ook voor hun verzorgers, die door dit virus bijna onafgebroken moeten werken.

Een boeket dat de kracht toont van de sierteelt sector, in een tijd dat menig ondernemer het moeilijk heeft door de maatregelen die het gevolg zijn van het Covid-19 virus.

Een boeket dat weer een sprankje hoop geeft in deze tijd waarin alles anders en onzeker is.

Een boeket dat een glimlach tovert op de gezichten van mensen, want bloemen houden nog steeds van mensen.

Voor een prachtige compilatie video die Cinefleur heeft gemaakt van de actie #LetHopeBloom, klik op Let Hope Bloom.

Let Hope Bloom is een actie van de Nederlandse Sierteelt, in samenwerking met oa. Dümmen Orange, Ali B en Bloemen Bureau Holland.

Beschikbaarheid Zentoo webshop

Als gevolg van de Corona crisis en de daarop volgende aanvoerregulering van FloraHolland zijn niet al onze Zentoo producten dagelijks verkrijgbaar via de veilingklok.

In de Zentoo webshop zijn wél al onze chrysanten (tros, pluis en santini) verkrijgbaar. Uiteraard in de kwaliteit die u van ons gewend bent. Alle kleuren, geuren en soorten kunt u vinden in onze webshop. Hierbij vindt u de link naar de Zentoo webshop: https://lnkd.in/gb39mW5. Als u ingelogd bent, vindt u al het aanbod in één scherm. U kunt daar zelf selecteren welke soorten, verpakkingen en kleuren u wilt zien.

Voor meer informatie over aantallen en beschikbaarheid en/of uw inloggegevens, bel dan naar 06-25461003 of mail naar Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij helpen u graag!

Zentoo update situatie in NL

Beste Zentoo relatie, in deze onzekere tijden willen we u graag op de hoogte houden van hoe Zentoo omgaat met de situatie in Nederland.

Onze bewondering gaat uit naar iedereen die in deze omstandigheden voor elkaar zorgt. Of dat nu thuis is of op het werk. Samen maken we het verschil. Het welzijn van onze medewerkers en klanten gaat voor alles. We nemen daarom continu alle voorzorgsmaatregelen in acht. Dat betekent dat de richtlijnen van de overheid en het RIVM binnen Zentoo worden nageleefd.

Natuurlijk kunt u nog steeds onze prachtige chrysanten in alle kleuren en soorten bestellen in de Zentoo webshop. Elke dag blijven we het aanbod in de webshop vernieuwen, zodat u wanneer u maar wilt (24/7) uw bestelling kunt plaatsen. Wij zorgen dat uw bestelling op de juiste manier bij u wordt bezorgd. Voor vragen staan we uiteraard voor u klaar.

Blijf vooral bloemen kopen en houd de sierteeltsector overeind. Bloemen zorgen voor positiviteit in pittige tijden. Ze zijn met liefde en passie gekweekt en verdienen een plek in een vaas. Bovendien, chrysanten fleuren uw huis op en maken het thuiswerken een stuk aangenamer.

We wensen iedereen veel sterkte in deze uitdagende tijd.

Hartelijke groet, het Zentoo team

Vogue x Samsung exclusief diner

In een prachtige bloemenzee van Zentoo chrysanten introduceerde Samsung hun tweede vouwtelefoon: de Samsung Galaxy Z Flip. Om het nieuwe toestel te vieren organiseerde Vogue samen met Samsung een intiem diner in Capital C in Amsterdam, vol champagne, bloemen én dans.

Om de gasten ook een tastbare (én duurzame) herinnering mee naar huis te geven, kreeg iedereen tot slot de bloemen uit de ruimte mee in speciaal Vogue x Samsung wrappingpaper, waardoor de sfeer van deze avond nog een tijdje voortleefde.

Bloemdesign: LM Flower Fashion

Foto: Simone Frank en Vogue

Chrysant bloem van de maand

In China en Japan is men al eeuwen groot fan van de chrysant. Volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar. Maak kennis met de chrysant.

Kleuren en vormen

Je zou bijna vergeten dat de chrysant van oorsprong geel is; inmiddels is de bloem namelijk in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Kies voor kleur en verrijk je huis met chrysanten in warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Of ga voor subtiel en rustig met chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze of paars. Bovendien is deze prachtige bloeier er in verschillende soorten: geef je inner stylist de vrije hand met de tros-, de pluis- en de santinichrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter; dat geeft een bijzondere look! En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider tot pomponvorm.

Symboliek

Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen heel erg fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar is evengoed ook heel leuk om cadeau te geven!

Herkomst

In Azië is de chrysant al eeuwenlang razend populair. De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan, waar men er direct verliefd op werd. Rond 1700 liet de chrysant zichzelf ook zien in Europa. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). Oorspronkelijk kon je dan ook alleen in goudgeel van de chrysant genieten.

Tekst: Mooi wat bloemen doen

Foto: Jenny vd Stok- Fotolabel

Santini in papieren hoezen

Na de succesvolle introductie van Pizarro in haar opvallende papieren hoes, gaat Zentoo nu ook haar andere santini's verpakken in mooie duurzame papieren hoezen. Zentoo santini's Ferry, Aurinko, Country, Doria en Doria Pink zullen verpakt worden in goed herkenbare Zentoo papieren hoezen, met FSC keurmerk.

Ferry, Doria en Country in de papieren hoes zijn maandag 20 januari as. in kleine aantallen verkrijgbaar op de veiling in Naaldwijk. In de loop van de week zijn ook de andere rassen in de mooie papieren hoes verkrijgbaar op de veilingen van Naaldwijk én Aalsmeer. De santini's zullen tevens in de vertrouwde plastic Zentoo hoes worden aangevoerd.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid van en voor het bestellen van grotere aantallen Ferry, Aurinko, Country, Doria en Doria Pink in de mooie duurzame papieren Zentoo hoezen kunt u contact opnemen met Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Zentoo wenst u fijne feestdagen!

Alle ondernemers en medewerkers van Zentoo wensen u en uw dierbaren fijne Kerstdagen en een voorspoedig, gezond en succesvol 2020!

Wij danken u voor de samenwerking en het vertrouwen in het afgelopen jaar. Ook in het nieuwe jaar zal Zentoo blijven innoveren en maken we samen met u de wereld om ons heen nóg fleuriger.

Zentoo doet mee aan Rain Levelr

Kwekerij Maurice van Os heeft zich als eerste Zentoo kwekerij gevoegd bij het project 'Rainlevelr'.

De bedoeling van het 'Rainlevelr' project is dat tuinders in het Delfland-gebied voorafgaand aan hevige regenval via een speciaal aangelegde leiding ruimte vrijmaken in hun bassin om het regenwater op te vangen. Het inzetten van de bassins moet de kans op wateroverlast beperken. Tuinders krijgen bij zware regenval automatisch bericht. Hierin staat ook hoeveel ruimte ze in hun bassin moeten vrijmaken.

Zentoo draagt graag zijn steentje bij aan droge voeten in de regio.

Zentoo in de Hillenraad 100

Zentoo is dit jaar nieuw binnengekomen op nr. 86 in de Hillenraad 100. Wij zijn uiteraard zeer trots op dit resultaat.

De jury zegt het volgende over Zentoo: Nieuwkomer Zentoo is een samenwerkingsverband van kwekers en teeltbedrijven die gezamenlijk focussen op één product: chrysanten.

De actuele vraag bij deze club is: ‘Hoe houden we ons staande in een snel veranderende wereld, een wereld waarin we zien dat de andere partijen in de keten groter en groter worden?’ Het antwoord van Zentoo is: zelf ook steeds groter worden. Zentoo sleutelde daarom in de afgelopen jaren flink aan zijn fundament en maakte de stap van coöperatie naar een uitvoerende en centraal gestuurde onderneming. Het heeft daarmee één duidelijk doel voor ogen: het borgen van de marktpositie. De directie werd geprofessionaliseerd met de aanstelling van een driehoofdige directie. Het aantal leden werd uitgebreid met 28 hectare, zodat Zentoo ook in aanbod en assortiment blijft groeien.

Op digitaal vlak maakt Zentoo nu de stap naar een professionele webshop, van waaruit het alle ketenpartners met elkaar verbindt. Zentoo wil de komende jaren vanuit een autonome positie verder groeien en eist nadrukkelijker zijn plek in de keten op.

Weet Zentoo straks ook de snelheid te maken om autonoom binnen onze lijst door te groeien?

Foto: Jenny vd Stok - Fotolabel

Trade Fair Aalsmeer 2019

Volgende week vindt de Trade Fair Aalsmeer 2019 plaats waar Zentoo samen met Fleur Market, Unicum en Samore u de vernieuwingen voor 2020 laat zien. Kleuren, vormen en verpakkingen zullen bij elkaar komen in dé trends van 2020.

Naast deze trends presenteren wij ook de nieuwe Zentoo webshop en de daarbij horende nieuwe logistieke mogelijkheden. Uiteraard staat er een hapje en drankje voor u klaar in stand nr. 3.18, vlakbij de entree bij de gele lift.
 
Openingstijden Trade Fair Aalsmeer 2019:
6 november van 09.00 u - 17.00 u
7 november van 09.00 u - 17.00 u
8 november van 09.00 u - 15.00 u

Event - Plastic fantastic?

Aan de slag met duurzaam verpakken.

Op dinsdag 29 oktober 2019 vindt er een groots verpakkingsevent plaats in het World Horti Center in Naaldwijk. Naast presentaties en de laatste trends op verpakkingsgebied kunt u de Zentoo verpakkingslijn bewonderen. We laten u met trots onze papieren hoezen en de nieuwe santini hoes zien. U bent van harte welkom in onze stand in het World Horti Center.

Nieuwe Zentoo webshop live

Het is zover! Vandaag 8 oktober om 13.00 u gaat de nieuwe Zentoo webshop live. De eerste 10 kopers in deze nieuwe webshop ontvangen een prachtig Zentoo verrassingspakket. Maar dit is nog niet alles, want daarnaast wordt er onder deze winnaars nog een hoofdprijs verloot: een geheel verzorgde lunch op de betonparty van één van onze Zentoo kwekerijen!

Hierbij vindt u de link naar de nieuwe webshop: https://lnkd.in/gb39mW5. Als u op de oude webshop terecht komt, zult u de komende weken nog worden doorgelinkt naar de nieuwe webshop.

U kunt in de nieuwe Zentoo webshop inloggen met uw huidige inloggegevens. Als u ingelogd bent, vindt u al het aanbod in één scherm. U kunt daar zelf selecteren welke soorten, verpakkingen en kleuren u wilt zien.

Bent u uw inloggegevens vergeten? Bel dan naar 06-46140336 of mail naar Kevin van Dijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Heeft u andere foutmeldingen of vragen? Bel dan naar 06-25461003 of mail naar Edwin Akerboom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wij doen er alles aan om de overgang zo geruisloos mogelijk te laten verlopen, mocht u vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag. Alvast hartelijk dank voor uw begrip.

Meet & Greet FlowerWarehouse

De wereld om ons heen verandert hard. Wij nemen u graag mee in een preview op onze nieuwste ontwikkelingen. Daarom organiseert Zentoo samen met Together2Grow dinsdag 8 oktober én donderdag 10 oktober twee Meet & Greets in zowel Naaldwijk als Aalsmeer. 

Tijdens deze Meet & Greets laten we u ook graag zien hoe de nieuwe Zentoo webshop werkt.

We nodigen u van harte uit bij één van deze Meet & Greets. 

Dinsdag 8 oktober
Tijd: 10:00u - 13:00u
Locatie: Naaldwijk - Flora Holland Naaldwijk, Strijpzijde, dock S7

Donderdag 10 oktober
Tijd: 10:00u - 13:00u
Locatie: Aalsmeer - VBA Zuid, Prunus 12-20, docks 2-4 (Ingang Koeltransport)

Nieuwe Zentoo Wematrans LZV

Vrijdag 23 augustus is de nieuwe Zentoo vrachtwagen van Wematrans onthuld door Ronald Teerds, Ab van Marrewijk (beide Wematrans) en Martien Middelburg (Zentoo).

Sinds 1 januari jl. is de samenwerking tussen beide partijen gestart en worden de processen geïntegreerd om de just-in-time leveringen te optimaliseren.

De realisatie en ontwerp van deze LZV zijn gedaan door Tanco Sign & Print.

Santini Country 10 jaar

Hij wordt internationaal geroemd om z’n open structuur en transparantie, is lang houdbaar, goed transporteerbaar, ongevoelig voor ziekten en plagen en intens qua groenschakeringen. Okay, ‘de best gewaardeerde pompon in de markt’ is niet de snelste in z’n soort, maar presteert wel weer bovengemiddeld in gewicht. Sinds Dümmen Orange in 2009 santini Country in de markt zette, heeft Country een enorme vlucht genomen.

‘Iedere kweker weet dat Country niet de makkelijkste is’ 

Zentoo kweker Richard Duijvesteijn heeft zijn Poeldijkse kassen voor een belangrijk deel gevuld met santini Country. Na een “ingewikkelde start” loopt het nu gesmeerd. Daar doen de enthousiaste campagnes via social media nog een schepje bovenop. “Als je niet zichtbaar bent, kom je nergens.”

Richard Duijvesteijn komt in Zentoo-shirt aangelopen. “Alles voor de zichtbaarheid”, zegt hij met een knipoog. Duijvesteijn kweekt al jaren onder de vlag van het kwaliteitslabel Zentoo: “Ik geloof sterk in onze verregaande samenwerking. Samen kom je verder. We werken voor de lange termijn. Ik weet het, het zijn clichés maar die zijn waar. Het ene jaar kun je een topjaar hebben, terwijl je chrysanten een ander jaar praktisch niks opleveren. We delen de opbrengsten binnen Zentoo, dat vind ik een groot voordeel van onze chysantencoöperatie. Daardoor hebben we het allemaal structureel beter dan gemiddeld en doen we - heel belangrijk! - géén concessies aan de kwaliteit. Dat geldt natuurlijk voor al onze variëteiten, maar binnen onze kwekerij in het bijzonder voor Country.” Ruim 30% van de kasoppervlakte van Duijvestein is gereserveerd voor deze - Duijvesteijn maakt een aanhalingstekensgebaar in de lucht - “unieke, oersterke boeketopvuller”.

Zentoo kweekt Country al sinds 2009. Wanneer zijn jullie in deze kas begonnen?

“Zentoo zag al snel de potentie van Country bij Dümmen Orange, toen nog Fides. Dat was al tijdens de introductie in 2009. De afdeling assortiment van Zentoo kijkt waar het meest efficiënt geteeld kan worden. In 2016 vroegen ze ons. We hadden ruimte en wilden deze uitdaging graag aangaan. Want Country is niet de makkelijkste om te telen. Dat weet elke kweker.” 

Gaat het wel goed?

“De start was best ingewikkeld, eerlijk is eerlijk. We begonnen in een vrij vegetatieve tuin en daar houdt Country niet zo van. De ventilator werd onze grootste vriend en natuurlijk onze eigen teeltspecialisten met wie we samen vinger aan de pols hielden. Want je moet enorm gefocust blijven met Country. Je kunt niet blind drie dagen water geven, want voor je het weet heb je weken later doorwas. Gelukkig hebben we de teelt nu onder de knie, Zentoo-waardig zoals we dat noemen. We zijn allemaal heel scherp op kwaliteit. Zentoo heeft een goede naam en dat willen we zo houden.”

Zentoo-Country is 24/7 beschikbaar, toch?

“Zeker. We merken dat exporteurs steeds meer belang hechten aan zekerheid. Ze willen niet afhankelijk zijn van dat ene moment voor de klok, maar 24/7 toegang hebben tot onze Zentoo webshop. Gemak weegt zwaarder dan dat ‘ene centje’, ervaren wij. Al blijft de klok relevant, al was het maar als referentie voor je prijs.”

‘#Zentoo’ is ook flink zichtbaar. Waarom zijn jullie zo actief op social media?

“Goede marketing is essentieel. Je kunt een goed product hebben, wat an sich natuurlijk je beste marketing is, maar als je niet zichtbaar bent, kom je nergens. Met ras-specifieke social media-campagnes laat de marketingafdeling bijvoorbeeld zien hoe je Country keer op keer anders kunt verwerken in een boeket. Marketing is een vak. We zijn allemaal specialisten op ons eigen gebied.”

Tekst en fotografie: Laura Thuis - Met Kop en Staart - in opdracht van Dümmen Orange

Zentoo growing platform

Afgelopen donderdag werd de kas van Michel Grootscholten in Monster officieel omgedoopt tot gloednieuwe Zentoo locatie. Met deze ontwikkeling groeit het areaal van 67 naar 78 hectare. Een belangrijke stap in de groeiambitie, die afgelopen jaar is ingezet. Begin 2018 sprak Zentoo haar hernieuwde visie uit: de ontwikkeling naar een duurzaam ‘growing platform’ van 100 hectare. Dit platform gaat zorgen voor een verdere versnelling in de ontwikkeling van duurzaamheid, digitalisering en marketing.

De eerste stappen zijn in 2018 gezet met het behalen van het MPS-GAP groepscertificaat en de introductie van de composteerbare bloemenhoes. Om nog beter in te kunnen spelen op de kansen die de digitale ontwikkelingen biedt, is Zentoo momenteel bezig om een compleet nieuw softwarepakket te implementeren. Daarnaast staat de lancering van een nieuwe webshop gepland voor komend voorjaar. Om deze groeistrategie effectief door te voeren is besloten om per 1 januari 2019 de organisatiestructuur te wijzigen naar een directiemodel. Deze directie wordt gevormd door Edwin Steenbergen (algemeen), Arjan van der Voort (operationeel) en Martien Middelburg (financieel).

Tijdens de Meet & Greet werd Michel Grootscholten welkom geheten door de nieuwe algemeen directeur Edwin Steenbergen. Hierna gaf Edwin een korte update over de groeistrategie van Zentoo. De groeiambitie is inmiddels vergroot naar een marktaandeel van 30%. Met deze groei wil Zentoo zich verder professionaliseren om haar klanten nog beter te voorzien van een compleet, digitaal en duurzaam aanbod van chrysanten dat perfect past bij de veranderende markttrends.

V.l.n.r. Martien Middelburg (financieel directeur), Edwin Steenbergen (algemeen directeur) en Arjan van der Voort (operationeel directeur).

De Zentoo Quantum Box!

De Zentoo Quantum Box is geïntroduceerd tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Met de Zentoo Quantum Box worden de chrysanten vers verpakt per 20 stelen. Hierdoor kan de verpakking direct van de kweker door naar de bloemist zonder dat de bloemen overgepakt moeten worden.

Door de kleinere bestelhoeveelheden blijven de bloemen verser en kunnen bloemisten deze 24/7 blijven bestellen. Zo wordt het ook makkelijker om exclusieve chrysanten in kleinere aantallen te bestellen in plaats van de standaard verpakkingen met 80 stelen.