Zentoo

Een trotse kweker

Elke dag je stinkende best doen om een mooi product te telen en op de markt te brengen is iets wat je gewend bent. Het is blijkbaar je passie en staat er niet bij stil dat het je leven beheerst. Toch is het juist die passie die nodig is om dagelijks

die topprestatie te leveren. Iets wat veel kwekers dan ook dagelijks doen en als het product het bedrijf verlaat richting de veiling of klant dan is het hopen dat er een eerlijke prijs voor betaald wordt en het product iemand blij maakt.

Deze week wordt ik positief verrast door meerdere berichten via email en Facebook van bloemisten en handelaren. Stuk voor stuk positieve verhalen over onze kwaliteit en ook ons sortiment wordt geroemd. Vanuit Engeland, Spanje, Nederland en Frankrijk zijn er Zentoo fans die dit graag laten weten. Het mooiste compliment komt uit Engeland waar een bloemist laten weten net zo lang bij zijn leverancier te gaan zeuren totdat hij alleen nog maar Zentoo chrysanten koopt voor hem. In de buurt van Barcelona schijnen ook steeds meer Zentoo's verkocht te worden in een luxe bloemenzaak want de eigenaar vraagt er ook altijd om bij zijn groothandel. Altijd vers en mooie rassen is zijn commentaar als ik doorvraag.

Ook in een veelgelezen sierteeltblog van René Corsten (DLV adviseur met een grote staat van dienst, Google hem even zou ik zeggen) worden we genoemd als voorbeeld voor de sector als het om merkenbeleid gaat. Het heeft ongetwijfeld te maken met een presentatie die ik onlangs gaf voor een groep branchegenoten maar René schrijft zoiets niet zomaar. Het maakt me trots op hetgeen we de afgelopen jaren met Zentoo voor elkaar hebben gekregen. Een gevoel van zelfvertrouwen (zeker geen arrogantie) die alle energie geeft die nodig is om door te pakken.

De energie is ook nodig om elke dag weer die topsport te leveren om dat mooie product uit die kas de markt in de sturen. Op weg naar tevreden klanten die waardering hebben voor hetgeen de kweker ervoor heeft moeten doen. Hopelijk is het een trend die doorzet en gaan steeds meer van dit soort berichten de kweker bereiken want dat trotse gevoel moet terugkeren in de tuinbouw. We maken de mooiste en lekkerste producten van de wereld, dat mag best eens gezegd worden!