Zentoo

Spread the word!

Na een week van marktbezoek in Moskou is het deze week vooral veel ervaringen delen met collega's. Ik maak een uitgebreid verslag over mijn belevenissen en gesprekken met onze Russische klanten. Ik probeer alle Zentoo kwekers zo goed mogelijk duidelijk

te maken wat onze klanten in Rusland zo waarderen aan ons. Het sortimentsteam wordt opgescheept met informatie waarmee de juiste keuzes gemaakt kunnen worden en de kwekers maak ik duidelijk hoe ons product het beste te verkopen is na een reis van 3-4 dagen. Niet te groen oogsten en vooral alles eraan doen om de bloemkleur optimaal te krijgen.

Deze week mag ik ook het Zentoo verhaal vertellen aan kwekers van groente, fruit, laanbomen en zelfs paddestoelen. Ik ben gevraagd om tijdens een kwekersbijeenkomst in Tiel duidelijk te maken hoe we als Zentoo onszelf onderscheidend in de markt hebben gepositioneerd. Het worden een paar leuke sessies waarin ik toelicht hoe Zentoo ontstaan is en hoe we de afgelopen jaren ontwikkeld zijn. Het levert goede discussies op die mij duidelijk maken dat elke kweker, ongeacht het product, tegen dezelfde problemen aanloopt als het gaat om de afzet.

Het weer is een grote zegen deze week, want als je eind september een week mooi open weer hebt dan is het gewas daar heel dankbaar voor. Een goede basis voor de winter wordt gelegd en het is de kunst om er goed mee om te gaan. Ook een goede basis voor de winter is het assortiment dat we momenteel voeren. Kwekers Zijdezicht en Peter Wubben gaan weer starten met chrysanten deze of komende weken en het geeft een extra dimensie aan Zentoo. Asters en Celosia's ruimen het veld voor chrysanten en het zorgt ervoor dat we de winter een mooi breed sortiment kunnen blijven voeren.

Tijdens een rondje kopersbezoeken wordt ik weer veel wijzer van de markt en het is een mooie gelegenheid om onze eigen ontwikkelingen te delen. Ik heb een leuk relatiegeschenk bij me en dat is een goede manier om bij de kopers binnen te stappen. Het levert weer nuttige informatie op en ik bespeur sowieso een positieve flow die erg prettig is. Onze chrysanten liggen goed in de markt en de extra kwaliteitsslag die we intern gemaakt hebben werpt nu al zijn vruchten af. Ik krijg er energie van en ik deel de energie weer graag met de rest van de Zentoo club. Die kunnen we goed gebruiken want op persoonlijk vlak krijgen we het voor de kiezen deze week. Een slopende ziekte wordt vastgesteld bij één van de Zentoo mannen van het eerste uur terwijl een ander vader wordt. Bizar hoe verdriet en geluk zo dichtbij komen binnen een paar dagen.